Csapody Kinga: Irány a Tisza-tó!

Csapody Kinga népszerű Utazik a család sorozatának hatodik kötete a Tisza-tó vidékére kalauzolja el kis olvasóit. Ebben a részben többek között Sarudra, Poroszlóra és Tiszafüredre is ellátogathatunk. A sorozatról bővebben a Top 7 utazós könyv gyerekeknek című cikkünkben olvashatsz, itt pedig megnézheted a könyv belapozóját!

 

Irány a Tisza-tó!

Szerző: Csapody Kinga

Illusztrátor: Szalma Edit

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-557-2

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Tisza-tó környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg a rengeteg madár- és halfajról, amik itt élnek. Fantasztikus napokat töltenek Tiszafüreden, a poroszlói Ökocentrumban, Sarudon beveszik az Élményfalu Vízijátszóterét, bejárják a pákász tanösvényt, csónakáznak és pecáznak a tavon. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni. Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

A sorozat további részei: Irány Eger! Irány a Balaton! Irány a Velencei-tó! Irány a Dunakanyar! Irány Esztergom! Irány Dél-Baranya!

Ajánljuk továbbá Tittel Kinga: Mesélő Budapest című könyvét is. Ha a közlekedési eszközök a sláger, érdemes elolvasnod a legjobb járműves gyerekkönyvekről szóló írásunkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.