tgirls fresno backpage tysons bbw massage near me listcrawler chicago il stockton transexual backpage sa tx

Kérdések és válaszok a dinoszauruszokról

A kislányom szerint (szintén szakértő) a dinók már kimentek a divatból, amit úgy ért, kihaltak. Hát lehet, hogy ma már nem élnek a földön őslények, de azért nagyon is divatosak, nem igaz? Korábbi bejegyzésünkben már csokorba szedtük a legjobb dinoszauruszos gyerekkönyveket, most pedig egy újabb imádni való kötet akadt a kezünkbe! Kérdések és válaszok a dinoszauruszokról – Kukkants bele!

 

Kérdések és válaszok a dinoszauruszokról

 

Szerző: Katie Daynes

Illusztrátor: Marie-Eve Tremblay

Kiadó: Cenral Médiacsoport (2019)

ISBN: 978-963-341-292-3

Korosztály: 3+

 

 

A népszerű Kukkants bele! sorozat legújabb kötete, a kisiskolások dinós kézikönyve, vidám és alapos ismeretterjesztő album, amely mindenre kitér, amit a kicsiknek a témában tudni érdemes. A kérdések és válaszok a dinoszauruszokról kemény lapos kivitelben, nagy méretben kapható, és több mint 60 kihajtható füllel várja a dinókutató gyerekeket. A szerző Katie Daynes, akinek számtalan gyönyörű ablakos lapozót és ismeretterjesztő albumot köszönhetünk, többek között a Nézd meg!-sorozat köteteit

Ez az album nagyon sok szempontból igazi gyerekmágnes olvasnivaló, és nemcsak a sláger-dinók miatt. Rövid és frappáns, vidám és színes informatív kötet, telis-tele humoros rajzokkal, nagyon szerethető dinókkal és hívogató ablakokkal. Minden ablak egy érdekes kérdést takar, a nyitogatás, a meglepi csodája pedig egyszerűen megunhatatlan! De az album vidám kinézete senkit se tévesszen meg, A kérdések és válaszok a dinoszauruszokról nagyon is komolyan veszi a gyerekeket. Paleontológus gyorstalpaló, amely lényegre törően teszi fel az izgi kérdéseket, majd szemléletesen és könnyen érthetően válaszolja meg azokat. 

Mikor és hol? Hány? Milyen? Igen vagy nem? Melyik? Miért? Ki? A főbb kérdések oldalpáronként rendszerezve, csoportosítva találhatóak. Rögtön a legelején kezdjük a leckét: mikor és hol éltek a dinoszauruszok? Mindig elképedek, hogy a dinók esetében évmilliókról(!) beszélhetünk, már az is elképesztő, hogy 65 millió éve haltak ki, hát még, hogy már 250 millió éve is léteztek. Ezután egy izgi fejezet következik, jönnek a legek! Hányan voltak, hány fajt fedeztek fel eddig, mekkorák voltak, hogy néztek ki, mivel táplálkoztak? Azt biztosan tudtad, hogy voltak növény- hús, és mindenevő dinoszauruszok. De szerinted melyikből élt több? Kíváncsi vagy rá, hogy milyen gyorsak voltak, hogyan védekeztek, és hogy egyáltalán milyenek voltak? Hogyan is néztek ki, és miért pont úgy? Mekkora volt a legkisebb, és mekkora a leges-legnagyobb példány? Az album minden olyan kérdést megválaszol, amit egy érdeklődő apróság feltehet – már ha eddig nem tette fel magától is neked. Vajon volt a dinoszauruszoknak füle? Tudtak úszni? És halászni? Büdik voltak? Melyiknek volt a legtöbb szarva? Na és ujja? Miért van egyeseknek vitorla, másoknak tüske a hátán? Na és tolla? És vajon miért lehetett büdös a wahhhhh T. rex? Na és össze tudod párosítani a dinókat a lábnyomokkal?  A leghosszabb nevű dinó meg van? A könyv végére biztosan mindegyik válasz megy majd, de azért ismétlő kérdésekre is számíthatunk, hogy próbára tehessük a tudásunkat (puskázni ér).

Jöhet egy utolsó érdekesség? Eddig több, mint 700(!) különböző fajt fedeztek fel, és persze folyamatosan találnak újabbakat. De Magyarország területén is éltek ám dinók, bizony! Több új fajt is találtak a Bakony környékén, így hát létezik például Hungarosaurus, azaz a magyarországi gyík, aztán a növényevő Iharkutosuchus (iharkúti krokodil), és a repülő hüllő, a Bakonydraco (bakonyi sárkány) is. Mit szólsz?

A sorozatot kisiskolás kortól ajánlják, habár nagyovisok is bátran lapozgathatják már ezt a kötetet. Telis-tele van érdekességekkel, izgalmas ablakokkal, egyszerű, rövid, könnyen értelmezhető válaszokkal. Sok kérdést érint, olyan ismeretterjesztő album, amely kielégíti a kicsik első kíváncsiságait, hogy aztán lelkesen léphessenek a következő szintre. Szerethető, humoros rajzok, izgalmas kérdések, és sok-sok érdekesség várja itt a gyerekeket – kukkants bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtak repülni a dinoszauruszok? Miért volt büdös a T. rex szája? Melyik dinónak volt a legtöbb szarva? Ilyen és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatsz a kötetből – csak be kell kukkantanod a fülek alá!

A sorozatban már megjelent: Kérdések és válaszok az állatokról, Kérdések és válaszok az időről, Kérdések és válaszok a világűrről. Ez utóbbiról bővebben is olvashatsz a Csillagászat gyerekeknek: top 10 könyv a világűrről című bejegyzésünkben is. Katie Daynes további köteteibe is belenézhetsz: Hogyan beszélnek az állatok? Nézd meg, miért jó aludni, Nézd meg, mik azok a csillagok! 

Ajánljuk még a következő ismeretterjesztő gyerekkönyveket: Fedezd fel a környezeted! Miért röhög a hiéna? illetve a legjobb halas gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat. Ha pedig fejlesztő ablakos könyveket keresel kicsiknek érdemes elolvasnod a legjobb interaktív verses-mesés és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

83%

Nagyon bájos ismeretterjesztő album a dinoszauruszok szerelmeseinek.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény