Pászti Amina: Glóbi kalandjai

Glóbi nem más, mint a bolygónk, és komoly bajban van. Piros sapkában, miniatűr formában jött el hozzánk, hogy szót értsen az emberekkel. Ez a könyv az ő utazásáról, és sok égető kérdésről szól. A Glóbi kalandjai mesélve tanítja meg a kicsiket a környezetvédelem fontosságára. A történetet Hajba László rajzai színesítik – mutatjuk a belapozót!

 

Glóbi kalandjai

 

Szerző: Pászti Amina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-530-4

Korosztály: 5-10

 

A könyvről bővebb beszámolót is olvashatsz ebben a bejegyzésünkben.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Glóbi, a kis földgolyó veszélyben van. Csak a gyerekek menthetik meg a még súlyosabb bajoktól. Miért is hord sapkát a Föld? Hogyan változik veszélyes szörnyeteggé a kukamanó? Miként mentik meg a bátor hódok az erdei patakot? Mi történik Trabant Tóbiással, ha nem tud jóllakni benzinnel? Ilyen és ehhez hasonló komoly kérdésekre kaphatunk választ a “zöld” mesekönyvből, mely a gyerkőcök nyelvén neveli a kicsiket (és a felnőtteket is!) a környezettudatos életmódra.

Részlet a Glóbi kalandjai című mesekönyvből – nézd meg a videót a könyv YouTube-csatornáján! A könyv megvásárlásával a Jane Goodall Intézetet és a gyerekek környezetvédelmi oktatását támogatod!

Ajánljuk továbbá Bálint Mariann: Hulladék Históriák című nagyon bájos mesekönyvét a szelektív hulladékgyűjtésről. Szintén a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet Zakarné Varjas Kata: Geo, a környezettudatos kiskamasz című könyve. Érdemes megnézned a Gréta című mesekönyv belapozóját is, amely a tengerek szennyezettségére hívja fel a figyelmet. Ajánljuk továbbá Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyvét és az Amíg megváltjuk a világot című kisiskolásoknak szóló kötetét is (Most én olvasok! sorozat). Olvasd el az író-illusztrátornővel készült interjúnkat, hogy még többet megtudj a környezet iránti elhivatottságáról!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató