Kolozsi László: Apufa

Az Apufa egy gyönyörűen megírt történet a gyászról és elengedésről. Nagyon szép és megható mesekönyv, amit Igor Lazin csodás rajzai tesznek még teljesebbé. Belelapoztunk Kolozsi László szívbemarkoló mesekönyvébe, mutatjuk!

 

Apufa

 

Szerző: Kolozsi László

Illusztrátor: Igor Lazin

Kiadó:  Manó Könyvek (2017)

ISBN: 978-963-403-278-6

Korosztály: 5+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindannyiunkban él egy apufa. Csodás ereje van, hisz a szeretetben és a gondoskodásban. Ez a megindítóan szép történet egy diófa – egy apa és két fia kapcsolatát mutatja be. Egyaránt szól a gyerekekhez, akik hallgatják, és a felnőttekhez, akik olvassák nekik. Vagy mindenki magának. Nem tanítani akar, csak mesél, mégis, aki elolvassa rohan az apukájához és átöleli.

“Apa azt mondta, a diófa árnyéka nélkül szinte semmit sem ér a ház. Ha kell, mondta, erre teszem fel az életemet, hogy megvédjem a fát. Nem kert nélküle a kert. Anya nevetett. Ha ennyire fontos neked, hagyta rá apára, akkor maradjon. És letett arról, hogy kivágás mellett kardoskodjon.”

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.