Pásztohy Panka: Halló, Mama!

Az író-illusztrátornő kisiskolásoknak szóló mesekönyve egy manapság igen aktuális és egyre több családot érintő témát dolgoz fel. A Halló, Mama szívbemarkolóan kedves története, egy külföldre szakadt unoka, Teo és itthon élő nagyszülei kapcsolatát meséli el. Íme a belapozó!

 

Halló, Mama!

 

Szerző, illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó:  Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-423-0

Korosztály: 5-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Teó külföldön él. Amikor náluk este van, a nagymamájánál és nagypapájánál Magyarországon nappal. Olyankor Teó bebújik a paplan alá a tablettel, és felhívja a mamát, hogy meséljen neki esti mesét. Máskor megmutatja, milyen szép iskolatáskát kapott, a nagypapája pedig azt, hogy milyen nagyra nőttek a rózsái. Igaz, hogy nagyon ritkán találkoznak, de mindennap beszélnek, és Teó fényképei ott sorakoznak a mama polcán az unokatestvérek fotói mellett. Az elmúlt évtizedben sok ezer magyar család költözött külföldre, a nagyszülők interneten tartják unokáikkal a kapcsolatot. Nekik szól ez a könyv, nagymamáknak és unokáknak, akik igaz, hogy egy évben talán csak egyszer találkoznak, de nap mint nap leülnek beszélgetni a képernyő elé. Hiszen pontosan tudjuk, hogy a külföldön élő magyaroknak milyen fontos, hogy a gyerekeik értsenek magyarul, magyar könyveket is olvassanak, és ebben nagy segítséget jelentenek a nagyszülők.

 

Nézd meg Pásztohy Panka Pitypang és Lili-sorozatának legújabb kötetét is! Ajánljuk továbbá a legjobb kisiskolás mesekönyvekről szóló összeállításunkat is. Ha pedig az olvasás gyakorláshoz kerestek könyveket, olvasd el Hurrá, olvasok! című bejegyzésünket, amely két olvasástanulást segítő sorozatot mutat be. A legjobb iskolára felkészítő könyveket ebben, a legjobb ABC-s könyveket pedig ebben a bejegyzésünkben találod.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen cikkünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató