Találkozzunk a KidExpon!

November 16-17-18-án személyesen is találkozhatsz velünk a KidExpo rendezvényén. Ha szeretnéd megismerni a legkedveltebb gyerekkönyveket, szerzőket és illusztrátorokat, vagy csak jól jönne egy-két tipp a karácsonyi könyvvásárláshoz, mi boldogan segítünk neked! Ráadásul a Foxbooks standján kedvenc szerzőiddel is találkozhatsz, hiszen nálunk dedikál Harcos Bálint, a népszerű Szofi-sorozat megalkotója; Gévai Csilla az Amíg olvasunk-sorozatával, Farkas Nóra az Összeköt a szeretet című beszoktatós mesekönyvével, az ismert riporternő, Al Ghaoui HesnaHolli, a hős című kötetével, továbbá Várszegi Adél, akinél még Dinószakértő vizsgát is tehetsz! Gyerekdalok kicsiknek és nagyoknak: Major Eszter dalszövegíró dedikálja a Napraforgók című vadonatúj gyereklemezét. A programot a Matiné zenekar színesíti: zene, amit a szülők is szeretnek!

 

Foxbooks Gyerekkönyszalon

Gyerekekre és szülőkre is számítunk a Kidexpon, ahol az alábbi programokkal várunk minden könyvimádót.

 

Major Eszter dalszövegíró

 

Időpont:

2018. november 16., péntek 16.00.

Kiadvány: Napraforgók

 

 

 

 

Major Eszter dalszövegeivel nap, mint nap találkozhatunk, számtalan neves előadó, köztük Szekeres Adrienn, a Hooligans, Zséda, Lola, Vastag Csaba, Wolf Kati, Tóth Gabi slágerei köthetők a nevéhez. Eszter ezúttal egy gyereklemezzel rukkolt elő. A Napraforgók – gyerekdalok kicsiknek és nagyoknak az Évszakok leporelló-sorozat (Tavaszi álom, Nyári álom, Őszi álom, Téli álom, Tavaszi Kaland, Nyári kaland, Őszi Kaland, Téli kaland) verseinek feldolgozásából született. A leporellóban a mai magyar kortárs versek szólítják meg a gyerekeket modern, friss illusztrációkkal: az ő életükről, élményeikről, kérdéseikről, problémáikról mesélnek nekik. Major Eszter dalszövegírói múltjából kifolyólag a verseknek nagyon erős a ritmikája, jól szavalhatók – és mint a lemezből kiderül, énekelhetők is! A lemez olyan közreműködőkkel jött létre, mint Szekeres Adrien, Völgyesi Gabi, Kocsis Tibi, Csipa (Hooligans), de énekel rajta Kökény Attila a kisfiával Lalival is. A Napraforgók gyereklemez 2018. november 16-án jelenik meg, és a Foxbooks standján még aznap, frissen és ropogósan dedikálja Major Eszter.

 

Napraforgók

Szerző: Major Eszter

Kiadó: Napraforgó Könyvkiadó (2018)

ISBN: 599-986-003-291-5

Korosztály: 2-5

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Évszakok megszólalnak! A lemezen tizenkét ismert előadó szólaltatja meg az évszakok hangulatát és kalandjait felidéző verseket, dalban. Major Eszter és barátai, többek közt Szekeres Adrien, Völgyesi Gabriella, Kocsis Tibor és Kökény Attila a tavaszi és a nyári élményekről énekelnek.

Matiné zenekar

 

Időpont:

2018. november 17., szombat 11.00.

Kiadvány: Fapapucs, Emelj fel!

 

 

 

 

A Matiné zenekar két lókötője, Balogh László és Gömör Tamás nagyon sokoldalú alkotóművészek. Laci bravúros gitárjátékát számos formációban hallhattuk, jelenleg többek között a Roma Soul gitárosa. Tomi leginkább az underground rock zenei kultúrából ismerhető, sok nagyszerű dal szerzője és előadója. Elismert fotográfus, de feltűnt már tévésorozatokban is. A Matiné zenekart 2014-ben alapították, első lemezük Fapapucs címmel jelent meg, amit az Emelj fel! lemezük követett. A Foxbooks standjára mindkettőt elhozzák a gyerekeknek.

 

 

Szerzők: Balogh László, Gömör Tamás

Kiadó: Gold Records Music (2014)

ISBN: 599-988-352-302-5

Korosztály: 3+

 

 

 

Farkas Nóra

 

Időpont:

2018. november 17., szombat 14.00.

Kiadvány: Összeköt a szeretet

 

 

 

 

 

Az Összeköt a szeretet idén került a könyvesboltok polcaira és az elsőkönyves Farkas Nóra beszoktatós mesekönyve azonnal sikert aratott. A mesekönyv az ovis (és bölcsis) beszoktatást egy teljesen új szemszögből közelítette meg. A megszokottól eltérően nem az óvodai élet bemutatása – felszereltség, élmény, barátság – hanem a kicsik legnagyobb félelme, az eső elszakadás megélése felöl közelíti meg a témát. A mesekönyv segít feldolgozni, megértetni a kicsikkel az új helyzetet – az olvasói visszajelzések szerint nagyon is hatásosan. Az Összeköt a szeretet a mi nagy kedvencünk is, amelyről bővebb ismertetőt ebben a bejegyzésünkben olvashatsz, vagy megnézheted belapozónkat ide kattintva. Farkas Nóra dedikálása alatt a  kedvezményes könyvvásárlás mellett Kobak kismackója, Bobó és a szívecskés kavics is megvásárolható!

 

Összeköt a szeretet

 

Szerző: Farkas Nóra

Illusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-504-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

 

Al Ghaoui Hesna

 

Időpont:

2018. november 17., szombat 16.00.

Kiadvány: Holli, a hős

 

 

 

 

 

 

A haditudósításairól híres riporternő nagy visszhangot kapott meglepetéskönyve, a Félj bátran után a gyerekeknek írt mesekönyvet a félelemkezelésről és bátorságról. A Holli, a hős a gyerekpolcok elmaradhatatlan darabja, nagyszerű mese és bátorság-kézikönyv egyben. Egy olyan mesekönyv, amelyből a gyerekek megérthetik a félelem természetét és megtanulhatják, hogyan bánjanak vele. Módszereket és technikákat tanít nekik és azt is megmutatja, hogyan tudják leküzdeni, ha szükséges. Al Ghaoui Hesna meséjét a gyerekek egész életük során kamatoztathatják – nemcsak bátortalanoknak ajánljuk! A mesekönyvet a szerző saját illusztrációi díszítik. A Holli a hős mesekönyvről ebben az írásunkban bővebb ismertetőt is olvashatsz, vagy ha kíváncsi vagy rá közelebbről, kattints ide és nézd meg belapozónkat! A Foxbooks standján a Holli, a hős kedvezményesen lesz elérhető. A dedikáláson a szerzőnő szülőknek szóló bátorság könyve, a Félj bátran! is megvásárolható.

 

Holli, a hős – Mese arról, hogyan félj bátran

 

 

Szerző, illusztrátor: Al Ghaoui Hesna

Kiadó: Bookline Könyvek

ISBN: 978-963-437-346-9

Korosztály: 5+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szerinted ki az igazán bátor? Például az, aki bár fél, meg meri tenni azt, amitől tart. Amikor egy szikla szélén állsz, vagy egy sötét szobába lépsz, esetleg nagy közönség előtt kell szerepelned – teljesen természetes, hogy félsz. De a félelem, bármilyen furcsán is hangzik, fontos és hasznos érzés. Sőt, a segítségedre lehet, ha megtanulod kezelni! Holli rettenetesen izgul az iskolai fellépése miatt. Ekkor szegődik mellé egy apró és barátságos házirém, Mumus, akitől a kislány megtanulja, hogyan állíthatja a félelmet a saját oldalára. Kalandjaik során kiderül, hogy néha bizony még a felnőttek is félnek, ám ebben nincs semmi szégyellni való. Al Ghaoui Hesna, a haditudósításairól híres, immár kétgyermekes riporter, saját rajzaival illusztrált könyvében egyszerű gyakorlatok és egy könnyen megjegyezhető bátorságinduló segít erőt meríteni a gyerekeknek a nehéz helyzetekben, hogy bátran és magabiztosan nézhessenek szembe a kihívásokkal. Csak az ne olvassa el, aki sohasem félt!

 

Gévai Csilla

 

Időpont:

2018. november 18., vasárnap 11.00.

Kiadvány: Most én olvasok! sorozat (Amíg olvasunk, Amíg kirándulunk, Amíg nyaralunk, Amíg megváltjuk a világot)

 

 

 

 

Gévai Csilla az egyik legsokoldalúbb alkotók egyike, író, illusztrátor és elhivatott környezetvédő egyben. A népszerű Amíg utazunk-sorozat szerzőnője. A Foxbooks standjára a Most én olvasok! sorozat égisze alatt megjelent köteteit hozza el a kisiskolásoknak. Gévai Csilla Amíg olvasok-sorozatában Doma és Panni történetei folytatódnak. A kötetek pedig négy nehézségi szinten – kezdőtől a gyakorlottabb olvasóig – íródtak, ezzel támogatva az olvasástanulást. A sorozatot Baranyai B. András kedves illusztrációi díszítik.

Amíg megváltjuk a világot

 

Szerző: Gévai Csilla

Illusztrátor: Baranyai B. András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-360-8

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. A negyedik kötetben tarts Domával az iskolába, ahol éppen környezetvédelmi hetet tartanak! Bali bácsi lelkesítő előadásából sok mindent megtudhatsz arról, mit tehetsz a Földért és az emberiségért. Domát és barátját, Álmost is magával ragadja a lelkesedés, ezért megalapítják a Zöldszívűek Társaságát. Tökéletes könyv minden környezetvédő szuperhősnek!

A Most én olvasok! sorozatról bővebben ebben, a szerzőnő Amíg olvasok-sorozatáról pedig ebben a bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

 

Várszegi Adél

 

Időpont:

2018. november 18., vasárnap 14.00.

Kiadvány: Kihalni esélyes, Gibbon és makákó

 

 

 

 

 

 

Várszegi Adél a Raptormese, a Jakifészek, a Kismadár és Kóró mesekönyvek szerzője, aki idén két új gyerekkönyvvel is előrukkolt. A Gibbon és makákó egy elhagyatott állatkert pajkos csibészei és a leges-legjobb barátok egyben. De mi történik a barátságukkal, ha az egyikük kamaszodni kezd? A könyvet Máray Mariann rajzai teszik még élvezetesebbé.

A Kihalni esélyes mesekönyv a dinók világát a szerzőnő vicces verseivel és Kárpáti Tibor pixelképeivel tárja a gyerekek elé. Kistudósok, dinó-rajongók figyelem! Várszegi Adél dedikálásakor Dinoszakértői vizsga is tehető!

 

Kihalni esélyes

Szerző: Várszegi Adél

Illusztrátor: Kárpáti Tibor

Kiadó: Két Egér Könyvek

ISBN: 978-615-569-401-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Összetalálkoztál egy dinoszaurusszal? Semmi pánik! Csak kapd elő ezt a kis könyvet: legyen szó gyors és kíméletlen ragadozóról vagy jámbor, lomha óriásról, Kárpáti Tibor pixelképei és Várszegi Adél vicces versei minden szükséges információt tartalmaznak. Így már felkészülten vághatsz neki a dínók világának.

 

Harcos Bálint

 

 

Időpont:

2018. november 18., vasárnap 16.00.

Kiadvány: Szofi átváltozik, Szofi és a Mikulás, Szofi bújócskázik, Szofi lufija, Boszorkánycica, Petya és Tulipán

 

 

 

 

fotó: Bazánth Ivola

Harcos Bálint az egyik legnépszerűbb gyerekkönyvírók egyike, többek között a Tigris és Motyó és a Boszorkánycica verses mesekönyvek, a Petya és Tulipán meseregény valamint a Szofi-sorozat szerzője. A Foxbooks standján a Szofi-könyvek mellett a Boszorkánycicát és a Petya és Tulipán könyveket is elhozza nektek és szívesen válaszol bármilyen kérdésetekre.

Kedvcsinálónak lapozz bele a Szofi-sorozat legújabb, Szofi átváltozik című kötetébe, vagy olvasd el, mit írtunk a Petya és Tulipánról, aminek belapozóját is megnézheted, ha ide kattintasz.

 

Szofi átváltozik

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Cristina Quiles

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-346-2

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szofi vásárolni megy Mamával egy nagy áruházba. Mennyi csillogós ruha és mennyi tükör! Jól lehet itt átváltozósat játszani, főleg egy új baráttal… Szofi és Tomi elszaladnak, és a boltban egyszer csak megjelenik két bohóc. Aztán egy fa és egy bokor. Majd két oroszlán. Végül egy hatalmas dínó! Ajjaj, mi történik itt? Ugye, ti is szeretnétek, hogy egy egész áruház a tiétek legyen? Hát még Szofi! Gyertek, lessetek be Szofi titkos ruhatárába!

A Szofi-sorozat bekerült a Foxbooks legjobb magyar ovis mesesorozatok válogatásába. Olvasd el, mit írtunk róla, és melyik könyvek kerültek még a toplistába. A Petya és Tulipán a kisiskolás toplistába is beválogattuk, ha kíváncsi vagy rá, mi került még a listába, kattints erre a bejegyzésünkre.

 

Nagyon számítunk Rád, ha a KidExpon jársz, mindenképp látogass el a Foxbooks standjára is!

Találkozzunk a KidExpon!

Időpont: 2018. november 16-17-18.
Nyitva: minden nap 10 – 18 óráig

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 2.

 

Kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le a legújabb toplistás gyerekkönyvekről!