Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős

A haditudósításairól híres riporternő nagy visszhangot kapott könyve után (Félj bátran) ezúttal a gyerekeknek írt mesekönyvet a félelemkezelésről és bátorságról. A (fő)hős Holli, egy félős kislány, aki retteg az iskolai fellépése miatt, de egy házi rém, Mumus segítségével megtanulja leküzdeni a félelmét.  Al Ghaoui Hesna saját rajzaival illusztrált gyerekkönyve egy nagyszerű mese arról, hogyan féljünk bátran. Ha kíváncsi vagy rá közelebbről is, nézd meg alábbi belapozónkat, vagy bővebb ismertetőért kattints erre a bejegyzésünkre!

 

Holli, a hős

 

Szerző, illusztrátor: Al Ghaoui Hesna

Kiadó: Bookline Könyvek

ISBN: 978-963-437-346-9

Korosztály: 5+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szerinted ki az igazán bátor? Például az, aki bár fél, meg meri tenni azt, amitől tart. Amikor egy szikla szélén állsz, vagy egy sötét szobába lépsz, esetleg nagy közönség előtt kell szerepelned – teljesen természetes, hogy félsz. De a félelem, bármilyen furcsán is hangzik, fontos és hasznos érzés. Sőt, a segítségedre lehet, ha megtanulod kezelni! Holli rettenetesen izgul az iskolai fellépése miatt. Ekkor szegődik mellé egy apró és barátságos házirém, Mumus, akitől a kislány megtanulja, hogyan állíthatja a félelmet a saját oldalára. Kalandjaik során kiderül, hogy néha bizony még a felnőttek is félnek, ám ebben nincs semmi szégyellni való. Al Ghaoui Hesna, a haditudósításairól híres, immár kétgyermekes riporter, saját rajzaival illusztrált könyvében egyszerű gyakorlatok és egy könnyen megjegyezhető bátorságinduló segít erőt meríteni a gyerekeknek a nehéz helyzetekben, hogy bátran és magabiztosan nézhessenek szembe a kihívásokkal. Csak az ne olvassa el, aki sohasem félt!

 

A könyvújdonságok közül ajánljuk még Dániel András legújabb kuflik-könyvét. Még több bátor lányról pedig a nagy port kavart Esti mesék lázadó lányokról című könyvben olvashatsz. Ha kíváncsi vagy rá, kattints bejegyzésünkre.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett a bejegyzés, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le a legújabb toplistás gyerekkönyvekről!