Marék Veronika: A bohóc és a kismajom

Nemrég jelent meg a Marék Veronika mesél-sorozat első kötete, A bohóc és a kismajom. A mesekönyvben állatos történeteket válogattak össze, elsősorban az óvodás korosztály számára. A meséket ezúttal Pásztohy Panka illusztrálta – mi is belelapoztunk!

 

A bohóc és a kismajom

 

Szerző: Marék Veronika

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-374-5

Korosztály: 5-8

 

 

A bohóc és a kismajomról bővebb ismerteőt ide kattintva olvashatsz.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Marék Veronikát és hőseit, Boribont, Kippkoppot, a Kockásfülű nyulat mindenki ismeri és szereti. De ismerjük-e Harcsabajusz kapitányt, Cuppogót, a kis sünit, vagy Rombolli cirkuszából a kismajmot? Őket talán már kevésbé… Hiszen Marék Veronika amellett, hogy írta és rajzolta Boribont, Kippkoppot és a többi jól ismert figurát, számtalan rövidebb-hosszabb mesét, verset és mini színdarabot írt, amelyek különböző gyerekújságokban jelentek meg az elmúlt 50 évben. Összeültünk Veronikával, és belemerültünk a régi gyerekújságok világába. Annyi – és annyiféle – mese került elő, hogy rögtön bizonyossá vált: ez nem egy kötetnyi mese, hanem legalább öt! Így született meg A bohóc és a kismajom, a Marék Veronika mesél-sorozat első kötete, amelybe óvodásoknak szóló, állatos történeteket válogattunk – egy marékkal. A meséket ezúttal Pásztohy Panka kedves és szerethető rajzai kísérik.

Ajánljuk továbbá figyelmedbe a TOP 10 óvodás sorozatokról szóló írásunkat, ahol Marék Veronika klasszikusai mellett további közkedvelt mesekönyveket találsz. A cikk kétrészes, a második részét ide kattintva érheted el. Ezek mellet mindenképp érdemes belelapoznod a Babaróka ajándéka, a Kiskobold és az Alfabéta és a negyvennégy rabló című mesekönyvekbe.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató