max 80 fort lauderdale shemale in ms backpage greensboro nc austin backpage trans backpage morrisville beaumont backpage escorts

A legjobb foglalkoztató könyvek nyaraláshoz

Vakációóóó! Nagy hír ez a gyerekeknek és legalább akkora kihívás a szülőknek, hogy vidáman és tartalmasan töltsék el a szünidőt. Legyen benne pihenés, móka, kacagós nyaralás, de milyen jó lenne, ha az agytekervényeket csak részben szabadságolnánk és egy kis hely jutna azért a szórakozva tanulásnak is. Kiválóan alkalmasak erre a különböző színes és kreatív foglalkoztató könyvek, amelyek nemcsak a nyaralások alatt, a vízparton vagy esős napokon, hanem a teljes nyári szünet alatt leköthetik a gyerekeket.

 

Foglalkoztató könyvek minden eshetőségre

Összeállításunkban vannak rossz idős, szobában maradós színezős-böngészős-feladatosak és vannak kifejezetten autós-kvízjátékos-böngészős-fejtörősök is. Igyekeztünk minden korosztálynak, fiúknak és lányoknak egyaránt válogatni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A cikk kétrészes, íme az első összeállítás.

 

Egy kupac Kufli: Foglalkoztató füzet

 

Szerző, illusztrátor: Dániel András

Kiadó: Kedd Kft. (2018)

ISBN: 978-615-807-171-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A Kufli-őrület folytatódik! A könyvsorozat, társasjáték, kártya és rajzfilmek után megérkezett az első kuflis foglalkoztató füzet is. Mint annyiszor, most is elmondható, hogy két típusú ember létezik, aki szereti és aki nem szereti a Kuflikat. De lehet, hogy ebben az esetben csak egy típus van. A kislányom mindenesetre imádja, így nagyon megörültem, amikor megláttam a könyvesboltban ezt a foglalkoztató füzetet.

Ahogy a könyvsorozat, úgy a foglalkoztató is elsősorban a 3-6 éveseknek szól. Ennek megfelelően egyszerűbb, elsősorban színezős-rajzos feladatok találhatók benne, természetesen a szokásos Dániel Andrásos humorral átszőve. Vannak benne labirintusos, összekötős, párosítós feladatok. Van ahol, meg kell találni dolgokat, vagy felfedezni a különbségeket – azaz ezúttal a hasonlóságokat – és van, ahol szárnyalhat a fantázia, a gyerekekre van bízva, hogy hogyan alakuljon a történet. Megrajzolhatják például, hogy miről álmodoznak a heverésző Kuflik. A füzet sok-sok matricát is tartalmaz, amit használhatnak a feladatokhoz is, vagy csak úgy. A végén pedig egy igazi, hamisítatlan Vadrépatorta recept is található! Hogy a könyvből idézzek: A foglalkoztató füzethez jó foglalkozást kívánok!

 

Geronimo Stilton: Vidám vakáció 1-2

 

Szerző: Geronimo Stilton (Elisabetta Maria Dami)

Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

ISBN: 978-963-357-337-2

Korosztály: 6-12

 

 

 

Kisiskolásoknak ajánlják a Geronimo Stilton foglalkoztató füzeteket. Kellemeset a hasznossal. Ha a gyerek szereti a Geronimo Stilton könyveket, nem lesz gond, ha pedig nem, utána biztos kedvet kap hozzá. Akár így, akár úgy, ez a feladatkönyv mindenképp hasznos útitársunk lehet a vakációra. Mert nemcsak leköti a gyerekeket, hanem a tananyagot is szórakozva átismételhetik a szünidő alatt. Telis-tele van jobbnál jobb feladatokkal. Az elején Geronimo Stilton személyesen kéri fel a gyerekeket arra, hogy a nyári szünet alatt a Rágcsáló Hírek különleges tudósítói legyenek, és segítsenek felderíteni a híreket. A feladatok megfelelnek az általános iskola 1-2. osztályában tanultaknak. Különböző témakörök, tantárgyak szerint vannak csoportosítva és minden oldal tetején jelölik, hogy az adott feladatok milyen témakörből valók. A könyv nemcsak átveszi a tananyagot, hanem fejleszti a logikát, a tanulási kedvet is. Szórakoztatva tanít és oda vissza hat: ha az órán nem ment a matek, vagy nem értette a feladatot, itt biztosan szívesen megoldja és rájön a nyitjára. Ha nem ment a helyesírás, itt biztos örömmel próbálkozik újra. Van szövegértés, ahol a Geronimo Stilton könyvekből választottak mulatságos részleteket, vannak rejtvények, rajzos feladványok. A könyv végén található ismétlők pedig hozzásegítenek ahhoz, hogy a gyerekek kellő lendülettel vághassanak neki az új tanévnek. Aki pedig minden feladatot megoldott, annak oklevél jár! A Vidám vakáció feladatkönyv két részben kapható. Ha utazunk, ha nem, a kisiskolásoknak mindenképp érdemes beszereznie egyet a vakációra.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Drága rágcsálóbarátaim!
Az iskola véget ért, nyakunkon a vakáció, nekem pedig támadt egy extraegeres ötletem. Barátaimmal vidám kis szellemi akadálypályát készítettünk nektek, gyertek, vágjatok neki! Meglátjátok, amíg játszva megoldjátok a feladatokat, úgy tapad rátok majd a sok tudás, hogy észre sem veszitek! Vigyázz, kész, sajt!

 

Star Wars: Feladatok, tények, titkok

 

Szerző: Lucasfilm Ltd.

Kiadó: Kolibri Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-437-018-5

Korosztály: 6-12

 

 

 

Hát igen. Tombol a Star Wars őrület. Még mindig, vagy újra. Nemcsak a nagy, hanem a kisebb fiúk, lányok körében is. Ha a gyerek rajongó, és egyszerre szeretnénk örömet szerezni illetve elérni, hogy kicsit olvasgasson a szünetben, vagy tényleg csak kell valami, ami lekötni a figyelmét a hosszú úton, nyaraláson, akkor jó választás lehet ez a wow! ezüst színében is különleges Start Wars foglalkoztató. A kiadást a Lucasfilm jegyzi. Az elején egy idővonalban áttekintetjük a Star Wars történetét, bemutatkoznak a lázadók, és egy teszt kitöltése után az is kiderül, mi melyik lázadók lennénk a Szövetségben. A foglalkoztatóban vannak érdekes tények, és információk a sorozat rajongóinak, emellett természetesen mindenféle feladványok. Vannak rajzos, összekötős, párosító feladatok, quíz-kérdések, van benne egy böngésző, sőt még egy társasjáték is. A végén pedig egy szuper posztergyűjtemény!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fedezd fel a messzi-messzi galaxis titkait a Star Wars – Feladatok, tények, titkok segítségével! Látogass meg idegen bolygókat, tanulmányozd a Star Wars furcsa lényeit, ismerd meg a saga hőseit és gonosztevőit. Csatlakozz Jyn Ersóhoz és a Zsivány Egyes lázadóihoz, és lopd el a Halálcsillag tervrajzát! Ha úgy érzed, nem elég a kalandból, olvasd el a Star Wars IV.: Egy új remény bemutatójának 40. évfordulóját ünneplő különleges összeállításunkat, amelyben rengeteg érdekes és vicces tudnivalót találsz a filmről! Ajándék Star Wars VIII.: Az utolsó jedik-poszterekkel!

 

Nagy Deyrolle foglalkoztató album 1-2.

Tanulás és játék kicsiknek és nagyoknak!

 

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2016)

ISBN: 978-963-119-937-6

Korosztály: 12+

 

 

 

Kicsit nagyobbaknak ajánljuk ezt az igazán impozáns természettudományos foglalkoztató albumot. A Deyrolle Kiadót 1831-ben alapította Jean-Baptiste Deyrolle. érdekesség, hogy először állatkitömésre és rovartanra szakosodott és csak később kezdett el az iskolák számára szemléltető segédanyagokat készíteni. A Deyrolle-tablók segítségével több generáció tanulta az állattant, növénytant, fizikát és anatómiát. Esztétikai megjelenésük, pedagógiai szerepük miatt ma is rendkívül népszerűek az egész világon. A Nagy Deyrolle foglalkoztató album ugyanezzel a tudományos pontossággal és igényes kivitellel készült, és nagyon sok ötletes feladványt tartalmaz. A feladatok megoldásához negyven matricát is felhasználhatunk: az egyik helyen rovarokat ragaszthatunk a pók hálójába, vagy darabokból kirakhatunk egy tarisznyarákot, jellemzőik alapján beragaszthatjuk a különböző fajta tehenek képeit, vagy épp felcímkézhetjük a lekvárosüvegeket. Ezeken túl is számtalan ötletes fejtörő és feladat vár a kis tudósokra, és mind-mind ebben a csodásan illusztrált tudományos atmoszférájú füzetben. Vannak rajzolós, kiegészítős, párosítós, különbségkeresős feladatok. Van labirintus, van kakukktojás. De megtanulhatjuk, hogyan csiráztassunk babot, hogyan készítsünk pipacsbabát… A témakörök az állat és növényvilágból merítenek, vannak rovarok, fák, lepkék, hüllők, méhek, kétéltűek stb. Jellemzően az első oldalon van az érdekes összefoglaló, ott mutatják be szemléletesen a tudnivalókat, az oldal párján pedig egy ahhoz kapcsolódó játékos feladat segít rögzíteni a tanultakat. Különböző színes dobozokban pedig további információk, érdekességek találhatók. Ez az album igazán komolyan veszi a gyerekeket, tényleg játszva tanulhatnak vele. Nagy méretű füzetre számítsunk. A kis tudósok egészen biztosan imádni fogják!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A csaknem 150 éves múltra visszatekintő francia Deyrolle Kiadó iskolák számára készített oktatási segédanyagokat, szemléltető tablókat. Kiadványaiból több generáció tanulta az álattant, a növénytant, a fizikát, az anatómiát. Tudományos pontosságuknak, igényes kivitelüknek köszönhetően a Deyrolle-tablók ismertek lettek az egész világon. Ebben a kötetben 21 színes Deyrolle-tabló található, amelyhez érdekes feladatok társulnak: különbségkeresők, matricás rejtvények, párkeresők, labirintusok, tanácsok lekvárfőzéshez, gombászáshoz, babültetéshez. A sok-sok szórakoztató feladvány közben az olvasó nagyszerű dolgokat tanulhat meg a természetről és a környezetvédelemről.

 

Lonely Planet Kids: Marco útvesztői

 

Szerző: Jane Gledhill

Kiadó: Digitanart Stúdió (2018)

ISBN: 978-615-571-612-6

Korosztály: 6-12

 

 

 

Lonley Planet útvesztős feladatkönyve két kiadásban kapható. A fiús változatban Marco elhagyott csomagjait kell megkeresnünk, a lányosban pedig Amelianak, a fiatal felfedezőnek kell segítenünk az elveszett ékszerek felkutatásában. Ez az izgalmas foglalkoztató telis-tele van útvesztőkkel, rengeteg ötletes feladvánnyal, és miközben az elhagyott tárgyakat kutatjuk fel, szinte az egész világot bejárjuk a kis kalandorokkal. De nemcsak rejtvényeket oldhatunk meg, hanem rengeteg érdekességet is megtanulhatunk a különböző helyszíneken élő állatokról, az ottani szokásokról, emberekről. Nagy méretű, tartalmas, igényes foglalkoztató, a Marco kék, az Amelia csajos, lila színű oldalakkal.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A zseniális, de feledékeny fényképész, Geronimo Keats hazatért élete utazásából. Csak éppen… a cuccai nélkül! Marco, a fiatal felfedező akcióba lendül, és megkeresi az elveszett holmit – ehhez azonban a te segítségedre is szüksége van! Keresd meg az utat az ördögien nehéz útvesztőkben, tudj meg fantasztikus érdekességeket, miközben bebarangolod az egész világot Norvégiától Új-Zélandon át Belize-ig, és még azon is túl! Ha vállalod, akkor indulás!

 

Bori firkakönyve

 

Szerző, illusztrátor: Uli Velte

Kiadó: Manó Könyvek Kiadó (2015)

ISBN: 978-963-403-050-8

Korosztály: 3-6

 

 

 

Ha a Barátnőm, Bori sorozat nagy kedvencünk, akkor Bori firkakönyve is telitalálat. A firkakönyv a kis rajzművészek nagy könyve. Serkenti a képzelőerőt, a rajzkészséget és a kreativitást. Itt nemcsak színezni lehet, hanem a rajzokat ki is kell egészítenünk a gyerekeknek. Szárnyalhat a fantázia: kitalálhatják, hogy mi van Simon varázskalapjában, mit eszik a Miaú kandúr, összeállíthatják kedvenc pizzájukat, megrajzolhatnak egy akváriumot, Bori papírsárkányát, vagy épp egy töklámpást. Rengeteg oldal, rengeteg kérdés és rajzolási feladat. Nemcsak nyaralásra, egész évre!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Elő a színes ceruzákkal, filctollakkal és festékkel – indulhat a rajzolás! Bori firkakönyve számtalan vidám és ötletes feladványt tartalmaz, ami remek szórakozást ígér. A kiegészítendő rajzok megmozgatják a gyerekek fantáziáját és fejlesztik kreativitásukat. A Barátnőm, Bori sorozatnak ez a kötete a szabadidő élvezetes és igényes eltöltéséhez nyújt segítséget.

 

Cikkünk második részét további foglalkoztató könyvekből állítottuk össze. Amennyben itt nem találnád meg a neked valót, további tippekről olvashatsz a kisebbeknek szóló böngésző cikkünkben. Ha pedig csak magatokkal vinnétek egy jó ablakos-kihajtós könyvet, akkor a Nézd meg! könyveket ajánljuk. Kisiskolásoknak és azoknak, akik az ábécét szeretnétek szórakozva átismételni a gyerekekkel, Háy János könyvét ajánljuk.