Top 5 böngésző ovisoknak

Böngészni így vagy úgy, mindenki szeret. Böngésszük a divatlapokat, magazinokat, az internetet. Böngésznek már a legkisebbek is, hiszen az első lapozók is azok. Pláne azok a színes ablakos, ujjvezetős interaktív könyvecskék, a rengeteg megbújó csigával, pillangóval, katicával! Talán ezért is lett népszerű a böngésző a gyermekek körében.

Nemcsak szórakoztat, fejleszt is a böngésző

A böngészők olyan típusú gyerekkönyvek, ahol az oldalak nagy, színes, részletgazdag illusztrációkkal vannak tele és szöveget alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak. Egy könyv általában egy adott tematikára épül, pl. ünnepek, állatok, óvoda, de vannak történetet elmesélő, vagy szép, mesés böngészők is. A legtöbb gyerkőc szereti ezt az elfoglaltságot, örömmel nézegeti és hosszan bújja a részleteket. A szemtorna és a sikerélmény garantált! De nemcsak a figyelmüket köti le, hanem tanulnak, fejlődnek is közben. Fejleszti a koncentrációjukat és a szókincsüket. Beindítja a fantáziájukat, a logikai készségüket, serkenti a fogalmazókészségüket, sőt akár még a számolást is gyakorolhatjuk velük. Mert böngészni nemcsak egyedül lehet, szuper közös program, szórakoztató elfoglaltság lehet az egész család részére.

 

Óvodai nagy böngésző 

 

Szerző: Susanne Gernhauser

lllusztrátor: Barbara Jelenkovich 

Kiadó: Scolar Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-244-824-4

Korosztály: 3-6

 

A Óvodai nagy böngészővel betekinthetünk a vidám óvodai élet hétköznapjaiba, miközben lapról-lapra végig követjük a kicsik egy teljes óvodai napját. Az illusztrációkat röviden, érthetően el is magyarázza, de sok történést nyitva is hagy és a kicsi képzeletére bízza. Kérdéseket tesz fel a képről, ezzel gondolkodásra serkenti a gyerekeket, fejleszti a fantáziát és a fogalmazáskészséget. Emellett minden oldalon feladat is van: meg kell találni egy-egy kedvenc óvodai tárgyat!

A könyv a Keress, mesélj, találj! sorozatban jelent meg. Nagyméretű, és a két-három éves korosztálynak megfelelően, kemény lapos, kakaóbiztos, gyűrődés- és tépésálló kivitelben.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nincs is izgalmasabb, mint az első nap az óvodában – ha a kicsik minden kérdésükre választ kapnak, mielőtt elindulnak. Mi történik reggel az érkezésnél, milyen játékokkal lehet játszani, mi van az udvaron, és hol fognak aludni ebéd után. Az Óvodai nagy böngészőből mindent megtudhatnak, így igazi kaland lesz minden napjuk! A képeskönyv tizenegy nagy, részletgazdag képén sok érdekes dolgot lehet megfigyelni. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat vagy élőlényt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén. 

 

 Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

 

Szerző és illusztrátor: Sven Nordqvist 

Kiadó: General Press Kiadó (2012)

ISBN: 978-963-643-399-4

Korosztály: 3-6

 

Az áttekinthetőbb, egyszerűbb, mesés-böngészők közé tartozik, nagy méretű, kemény lapos kivitelben, inkább kisebbeknek. A könyv Pettson és Findusz egy mozgalmas napját meséli el, miközben meg kell keresni az oldal alján kiemelt különböző figurákat és tárgyakat, na meg a muklát! Pettson és Findusz figurája, a kedves, hétköznapi történet és a különböző tárgyak játékos felkutatása, nemcsak kikapcsolódás és jó móka a gyerekeknek, hanem segít a szókincsük fejlesztésében is.

 A KAIDÓ SZINOPSZISA

Ismered az öreg Pettsonr és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami vicces. Hogy milyen vidáman élnek együtt, te is megtudhatod, ha figyelmesen átböngészed a képeket. Ha elég kíváncsi vagy, talán azokat a különös, apró lényeket is felfedezheted, akik a farmon együtt élnek Pettsonékkal. De vigyázz, a muklákat nem mindenki láthatja!

 

Miniböngésző

Szerző: Susanne Gernhauser

lllusztrátor: Ursula Weller, Anne Suess 

Kiadó: Scolar Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-244-834-3

Korosztály: 0-3

 

A Keress, mesélj, találj! sorozat legkisebbeknek célzott szériája, ami a négy legnépszerűbb kötetet egybe csomagolva tartalmazza. Az első szó, ami az ember eszébe jut, hogy praktikus. Kisméretű, kézre álló, könnyen forgatható könyvecskék, együtt egy dobozban. Unikornisos (békás? autós?) kis hátiba, utazáshoz, várakozáshoz, vagy csak úgy. Kicsi mérete ellenére az oldalak egyáltalán nem zavarosak. Az illusztráció átlátható, a feladatok frappánsak. Mint a legtöbb piciknek szóló böngészőben, itt is ki vannak emelve a megkeresendő tárgyak. A minisorozat négyféle tematikus kis könyvet gyűjt össze: Állatok, Az építkezésen, A gazdaságban és az Én világom, amely a megszokott helyszíneken, otthon, óvodában, játszótéren, dokinéninél stb. játszódik. Mi szeretjük, cipeljük!

 

Állatok a farmon

Szerző: KIRSTEEN ROBSON

lllusztrátor: GARETH LUCAS

Kiadó: Central Mediacsoport (2016)

ISBN: 978-963-341-188-9

Korosztály: 4+

 

Szuper vidám, szuper színes állatos böngésző, a Hová bújt? Keresd meg! sorozatból. A legkisebb felfedezők kedvéért tépés- és rágásálló lapokkal. A könyv a gyerekek kedvenc állatait gyűjti oldalpáronként csokorba, és mókás feladványokkal vonja be őket az aktív böngészésbe. „Merre van a kávét szürcsölő birka?”, „Melyik póninak fonták be a sörényét?”, „Nem láttad a gumikacsámat?”, „Keress két táncoló malacot!”

Azoknak, akik nem szeretik a kérdőjeleket és szeretnek pontot tenni a dolgok végére, jó hír, hogy a böngésző végén a megoldás is megtalálható.

A KAIDÓ SZINOPSZISA

Ebben a csodásan illusztrált könyvben minden oldalon állatokat és tárgyakat kell megkeresni, párosítani és megszámolni. Közben több száz érdekes részletet átböngészhettek, megbeszélhettek!

 

Karácsonyi böngésző

 

Szerző és illusztrátor: Kőszeghy Csilla

Kiadó: Naphegy Kiadó (2016)

ISBN: 978-963-9869-79-0

Korosztály: 3-6

 

 

Kiváló választás, ha az ember egy kis karácsonyi ráhangolódásra vágyik. Kőszeghy Csilla böngészője egy részletgazdag, mégis áttekinthetően illusztrált könyv. Kemény lapos, forgathatják a legkisebbek és a már nagyobbacskák is. Jó érzés közösen átlapozni, megtalálható benne minden, ami a télben szerethető: Mikulásgyár, korcsolyázás, szánkó és sült gesztenye, hóangyal, ovis Télapó, ünnepi készülődés, égősor, hókotró, tánc, mulatság, Betlehem. Igen. Kicsit nehéz abbahagyni a felsorolást.

A KAIDÓ SZINOPSZISA 

Amerre csak nézünk, mindenki a karácsonyra készül. Bekukucskálhatunk az otthonokba, ahol a város lakói gyúrják a mézeskalácsot, az óvodába, ahová megérkezett a Mikulás, a művelődési házba, ahol már készülnek a pásztorjátékra, a bevásárlóközpontba, az ünnepi forgatagba, és böngészés közben számos történetet fedezhetünk fel a képeken. Még a karácsonyi böngészőt lapozgatjuk, együtt élhetjük át az ünnepet.